Wandelen en overnachten

wandelen en overnachtenWandelen en overnachten

Wandelen en overnachten is geweldig vanuit B&B het Olifantspad in Kampen, Overijssel. U slaapt in een prachtige omgeving midden in de natuur in een vrijstaande chalet voorzien van alle gemakken. Er zijn talrijke wandeltochten en wandelingen die u kunt maken, voor zowel beginnende als geoefende wandelaars.

Meerdaagse wandeltochten Nederland met overnachting

Ook wanneer u opzoek bent naar meerdaagse wandeltochten in Nederland vindt u bij ons wat u zoekt. Het IJsseldelta wandelnetwerk (waar onze bed & breakfast zich in bevindt) bevat honderden kilometers aan wandelroutes, van stadswandelingen tot prachtige wandelingen in de natuur. U kunt vanaf onze bed & breakfast meerdere dagen wandelen en verschillende routes volgen. U kunt er natuurlijk ook zelf lekker op uit trekken, de omgeving leent zich er perfect voor om er heerlijk op uit te trekken. Vergeet de zorgen om u heen en geniet van de rust, vogels en omgeving. Wilt u een dagje wat anders? Dan kunt u bij ons ook kiezen voor fietsen en overnachten.

Mooie wandelroutes om te wandelen

Wij hebben voor u hieronder de leukste wandelroutes uiteengezet in en rondom de IJsseldelta zodat u het maximale uit uw overnachting(en) kunt halen.

Wandelkaart IJsseldeltaWandelnetwerk IJsseldelta

Het wandelnetwerk IJsseldelta koppelt honderden kilometers ommetjes, rondwandelingen en lange-afstandswandelingen aan elkaar. De wandelroutes zijn net zo afwisselend als de IJsseldelta zelf: historische Hanzesteden, afwisselende stadsranden en parken, slingerende dijken met uitzicht over een uniek polder- en deltalandschap; dankzij het wandelnetwerk kan nu overal heerlijk gewandeld worden.

Hoe werkt het? 
U start uw wandeling bij één van de 32 startpunten in de IJsseldelta. Bij ieder startpunt vindt u een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de wandelpaden vindt u routepalen met gekleurde pijlen. U volgt de gekleurde pijlen van de door u gekozen route. Onderweg kunt u de route inkorten of uitbreiden.

Download hier het overzicht met startpunten

Wandelroutes
Vanaf een startpunt kunt u een rondwandeling maken door de gekozen kleur van een kant-en-klare route te volgen. Deze routes variëren in lengte van circa 2 tot 20 kilometer en kunnen ook gecombineerd worden. Zo raakt u nooit uitgewandeld en uitgekeken in de IJsseldelta.

Alle wandelroutes op een kaart
Alle routes en paden van het wandelnetwerk zijn gebundeld in een handige wandelkaart. Naast de routes vindt u op de kaart de toeristische infopunten, restaurants, musea, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden langs de routes. Met de wandelkaart gaat u goed voorbereid op stap. De kaart is bij ons verkrijgbaar.

Rustpunten
Tijdens een mooie wandeling in de IJsseldelta is het goed om af en toe bij te tanken. Dat kan uiteraard op één van de vele terrasjes of in de cafés. Daarnaast zijn er verschillende rustpunten, waar u even op adem kunt komen en, in geval van hoge nood, een sanitaire stop kunt maken. In veel gevallen kunt u er ook een kopje koffie of thee drinken. Bekijk een overzicht van alle rustpunten in de IJsseldelta.

Hanzestadswandelingen Hasselt, Kampen en Zwolle

In de stadscentra van de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt zijn Hanzestadswandelingen uitgezet. Haal bij de VVV de speciale Hanzestadswandeling en ontdek de nostalgische herinneringen. Kampen is ook leuk om gewoon wat rond te zwerven, je te verbazen over de mooie historische gebouwen en een terrasje te pakken. Maak een rondje over de Oudestraat en wandel langs de oude pakhuizen in de Voorstraat. Bekijk de oude stadspoorten, waan je in vroegere tijden op de Kamper koggewerf of breng een bezoek aan het Stedelijk Museum.

Download hier de Hanzestadswandeling Kampen

Wandel ook mee met de Hanzetocht Kampen!

Geniet van de prachtige natuur langs de IJssel tussen Zwolle en Kampen tijdens de herfst. De organisatie van Hanzetocht Kampen heeft een prachtig idee opgevat om een wandeling te organiseren tijdens de vier seizoenen. Een langere wandeling – ong. 18 km – van Zwolle naar Kampen langs de uiterwaarden van de IJssel. Hierbij ga je met het Kamperlijntje naar Zwolle om daarna, langs de prachtige uiterwaarden, terug te wandelen naar Hanzestad Kampen. Langs de tocht zijn een aantal rustpunten waar je kunt genieten van de omgeving en waar je iets kunt eten en drinken. Bij mooi weer kun je lekker verkoelende natte voeten halen in de IJssel tussen Wilsum en het Theehuis Zalkerveer. De kortere route – ong. 8 km – is een  mooie wandeling rondom Kampen. In 2016 wordt de wandeltocht 2 x georganiseerd de volgende editie is op 1 oktober 2016.

 

Inschrijven

Iedere wandelliefhebber en nordic walkers kunnen aan deze wandeling deelnemen. Lidmaatschap van een wandelsportorganisatie is niet noodzakelijk. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. U kunt zich nu al inschrijven door uw gegevens via het inschrijfingsformulier in te vullen. De eerstvolgende tocht is 1 oktober 2016, één die een wandelliefhebber niet mag missen!

 

Heemtuin KampenHeemtuin Kampen

Op een voormalig weiland is in 1978 een heemtuin van 1 ha aangelegd door de gemeente Kampen. De tuin wordt ecologisch beheerd en laat goed de kenmerkende flora en fauna van de streek zien. De Heemtuin is gratis te bezoeken. Tussen zonsopgang en zonsondergang kan iedereen vrij wandelen op de paden. Honden zijn niet toegestaan.

Download hier de plattegrond

 

Andere mooie wandelroutes rondom en in Kampen

Deze wandeltroutes zijn op te vragen bij de plaatselijke VVV.

Thea Beckman route (ongeveer 1,5 tot 2 uur); beleef mee wat de prachtige Hanzestad Kampen te bieden heeft op historisch, cultureel en artistiek gebied. Deze Thea Beckman wandeling leidt langs bezienswaardigheden die zij in haar boeken over Middeleeuws Kampen beschrijft.

Kerkenroute (ongeveer 2 uur); de aanwezigheid van meer dan dertig kerken,een theologische universiteit en vele andere religieuze, culturele en historische rijkdommen in de stad, maken Kampen bijzonder. Het grote aantal en de diversiteit van de kerken hebben geleid tot deze unieke kerkenroute. Tijdens deze wandeling door de mooie historische binnenstad van Kampen krijgt u een indruk van het rijke kerkelijk leven in Kampen van vroeger en nu.

Ganzendieproute (wandel- en fietsroute 18 km); een bewegwijzerde, gecombineerde fiets-/wandelroute langs het Ganzendiep, door de Mandjeswaardpolder met een oversteek over het Ganzendiep met een fietspontje. De route start op het Stationsplein voor het NS station.

Muurreclameroute; stripmuren in Kampen? Wat Brussel heeft met stripmuren, blinde gevels die sinds de jaren ‘90 in verloren buurten opgefleurd worden met reusachtige striptekeningen, heeft Kampen sinds de jaren ’80 met muurreclames. Vanaf begin jaren ’80 is er een start gemaakt met de inventarisatie en restauraties van oude muurreclames, ook wel genoemd de “Fresco’s van de middenstand”, zogenoemd omdat het vaak de kleine middenstanders en ambachtslieden waren die van dit middel gebruik maakten. De aanzet en initiatiefnemer van dit alles is Bart Oost geweest die de gemeente in 1979 al attent maakte op de historische betekenis van deze muurschilderingen.

 

meerdaagse wandeltochten en overnachten

 

Wandelen in en rond Kampen | Stadsplattegrond Kampen

Stadsplattegrond inclusief belangrijke toeristische bezienswaardigheden en parkeergelegenheden in Hanzestad Kampen.

Bekijk de stadsplattegrond Kampen

Overnachten en wandelen met een groep

Bent u bezig met het organiseren van één of meerdere overnachtingen voor een groep? En u wilt overnachten en wandelen met de groep? Stop dan met zoeken en neem contact op met onze bed & breakfast, wij hebben ruimte genoeg voor meerdere personen en groepen. Rondom onze bed en breakfast vindt u meerdere routes die u met groepen zou kunnen wandelen. Deze wandelroutes zijn ook prima alleen of met een klein groepje te lopen.

Reserveer nu onze Bed en Breakfast en ga wandelen en overnachten

U kunt gemakkelijk en snel bij ons reserveren. U krijgt bij ons iedere ochtend een vers ontbijt zodat u vol energie kunt wandelen en overnachten.