Fietsen en overnachten

Fietsen en overnachten

Fietsen en overnachten is mogelijk bij B&B het Olifantspad in Kampen, Overijssel. U slaapt in een prachtige omgeving in de natuur in een vrijstaande chalet en kunt van hieruit diverse fietstochten maken. U kunt meerde overnachtingen boeken en iedere dag een andere fietsroute afleggen. Wij hebben voor u hieronder de leukste fietsroutes uiteengezet in en rondom de IJsseldelta.

IJsseldelta Dijkenroute fietsrouteIJsseldelta Dijkenroute – fietsen langs de randen van de IJsseldelta

De nieuwe fietsroutekaart ‘IJsseldelta Dijkenroute’ geeft een actueel overzicht van het fietsknooppuntennetwerk in het Nationaal Landschap IJsseldelta en biedt ruim 60 kilometer fietsroute. Zo fiets je met deze kaart onder meer over de dijken langs de randen van het Nationaal Landschap. Deze kaart is bij onze Bed en Breakfast te verkrijgen als u fietst en overnacht.

 

Smaakfietsroute – fietsen gecombineerd met culinaire stops

Wind in de haren & trappen op die pedalen! Historische steden, prachtige polders en eeuwenoude waterwegen. De IJsseldelta leent zich met haar afwisselende landschap uitstekend voor een fietstocht. De Smaakfietsroute IJsseldelta is een waterrijke fietstocht door de regio IJsseldelta, gecombineerd met een aantal culinaire stops waar je de streek letterlijk kunt proeven.

Download de smaakfietsroute

Fietsroute geschilderd Kampen

De route ‘Geschilderd Kampen’ komt langs plekken die door bekende en minder bekende schilders op het doek zijn vastgelegd. Deelnemers van de route kunnen zo de stad, maar ook het buitengebied van Kampen door de ogen van de kunstenaars bekijken. Bij de route hoort een boekje waarin de route wordt uitgelegd en de bijhorende schilderijen te zien zijn. De route is 21 kilometer lang en moet vooral met de fiets worden afgelegd. Naast fietsen en overnachten kunt u bij ons ook wandelen en overnachten.

Download de fietsroute geschilderd Kampen

Fietsroute rondje Kampen – Zwartsluis

Een prachtige fietsroute die u langs Kampen en Zwartsluis brengt. Als u bij ons komt overnachten en fietsen, dan staat er ’s ochtends een fris ontbijt voor u klaar zodat u voldoende energie heeft.

 

Download de fietrsoute rondje Kampen – Zwartsluis

 

Fietsen langs de kolken van de IJsseldelta

Deze mooie fietsroute laat u de delta van de rivier de IJssel en haar vele kolken zien. U ontdekt via vaak fraaie vergezichten het boeiende landschap aan beide zijden van de IJssel tussen Zwolle en Kampen. U fietst vanaf Zwolle naar Zalk en De Zande. U kunt daarna de Hanzestad Kampen verkennen en gaat dan via IJsselmuiden en Wilsum en langs ’s Heerenbroek terug. U kunt even stoppen bij het Zalkerveer & Theehuis en fietst tenslotte op de schitterende dijk langs Veecaten terug naar uw vertrekplaats in de Hanzestad Zwolle.

Bekijk hier de fietsroute

 

Fiets door het verleden van Mastenbroek via QR-codes

De polder van Mastenbroek gaat met zijn tijd mee. Door middel van de Polder Mastenbroek App, kunt u ter plaatse met behulp van QR-codes door de geschiedenis van de polder grasduinen. De QR-codes zijn bij strategische kruispunten in de polder geplaatst en leiden een smartphone naar verhalen en afbeeldingen over de geschiedenis van de polder.

Fietspontjes

In de IJsseldelta zijn verschillende fietspontjes aanwezig, zodat u prachtige routes kunt fietsen. Hieronder vindt u een overzicht met de openingstijdens, zoals bij ons bekend.

Fietspont Ganzendiep; in het tweede deel van het Ganzendiep ligt sinds 2004 in de zomermaanden een recreatieve fietspont. De pont is een verbinding tussen het Kampereiland en de Mandjeswaard. Het zelfbedieningspontje ligt van 15 april tot 10 oktober in het Ganzendiep en is gratis.

Fietspont Zalkerveer; zie ook www.zalkerveer.nl

1 april t/m 31 oktober
dagelijks: 10:00 – 18:00

1 november t/m 31 maart
Uit de vaart

Tijdens de bovenstaande openingstijden zijn er geen vaste afvaartijden en wordt er op afroep gevaren.

  • Aan ‘s-Heerenbroeker zijde kunt u zich voor de overtocht melden in het Theehuis.
  • Aan Zalkerzijde van de IJssel hangt een historische bel. Als u deze luidt (kort en krachtig), gaat een zoemer af in het Theehuis. Wij komen dan z.s.m. naar u toe.

Fietspont Haersterveerhet handgetrokken kabelveer is een fiets-/voetveer over de Overijsselse Vecht in Zwolle die de Haersterveerweg met de De Doornweg verbindt.

Fietskaart IJsseldeltaFietsknooppunten – bepaal zelf uw route

Bepaal zelf uw route door de IJsseldelta met het fietsroutenetwerk. U bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving die u het meeste aanspreekt. Via planjeroute.nl kunt u digitaal uw route bepalen. U kunt hierbij gebruik maken van de fietsknooppuntenkaart. Deze fietskaart toont naast alle fietsknooppunten en de afstanden hiertussen ook de belangrijkste toeristische informatie als kastelen, molens, veerdiensten, horecagelegenheden, musea en natuurgebieden. Met een schaal van 1:50000 is de kaart goed leesbaar en buitengewoon geschikt als u in dit mooie gebied gaat fietsen. De fietsknooppuntenkaart van de IJsseldelta kunt u bij onze B&B verkrijgen als u bij ons komt fietsen en overnachten.

Downloadbare fietsroutes

B&B het Olifantspad is een ideaal startpunt voor uw fietstochten. Langs de uiterwaarden van de IJssel, over het Kampereiland of in de nabij gelegen bossen. Alles even prachtig. U kunt fietsen en overnachten zodat u alle routes kunt verkennen. Hieronder vindt u downloadbare fietsroutes.

Overige handige links om goed voorbereid te zijn om te fietsen en overnachten

Rustpunten tijdens fietstochtenFietsroutes OverijsselFietsrouteplannerFietspaden in Overijssel , ANWB Wegenwacht – Pechhulp voor Fietsers 

 

Reserveer nu onze Bed en Breakfast en ga fietsen en overnachten

U kunt gemakkelijk en snel bij ons reserveren. Wij stellen gratis fietsen beschikbaar zodat u zorgeloos kunt fietsen en overnachten.