Sterrenkijken

Sterrenkijken – vanaf het platteland sterren kijken

Sterrenkijken zonder lichtvervuiling? Het Olifantspad is een uitermate geschikt locatie om naar de sterrenhemel te kijken. Onze Bed en Breakfast bevindt zich op het platteland, hierdoor is het altijd mooi donker en kunt u zonder lichtvervuiling kijken naar de sterren.

 Sterrenkijken, sterren kijken

Prachtige sterrenhemel voor sterrenkijken

Vallende sterren of een meteorenzwerm zien

Heerlijk liggend op een kleedje kijkend naar de sterrenhemel en zien hoe tientallen sterren na beneden vallen. Geniet van de stilte om u heen en aanschouw één van de bijzonderste momenten van het jaar.

Elk jaar trekt de Aarde door diverse meteorenzwermen heen, één van de bekendsten is de meteorenzwerm Perseïden. Deze wolk van stofdeeltjes is achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle en elk jaar van 1 t/m 15 augustus trekt de aarde hier door heen, met het hoogtepunt rond 12 en 13 augustus wanneer er wel 100 vallende sterren per uur te zien zijn!

Bekijk wanneer er meer meteorenzwermen te zien zijn.

 Vallende sterren tijdens de Perseïden

Sterrenkijkavond organiseren

Bent u opzoek na een locatie om een sterrenkijkavond te organiseren? Wij van B&B Olifantspad staan onze prachtige locatie graag beschikbaar voor het organiseren van een sterrenkijkavond. Neem contact met ons op en samen met u bespreken wij graag de mogelijkheden voor sterrenkijken!