Evenementen in Kampen

Evenementen in Kampen

Regelmatig worden er in en rond Kampen evenementen georganiseerd die het bezoeken waard zijn vanuit onze Bed en Breakfast. Enkele grote landelijk bekende evenementen zijn Sail Kampen en Kerst in oud Kampen. Maar Kampen heeft meer te bieden. Zo vinden er in de maanden juli en augustus de jaarlijkse terugkerende Kamper ui(t) dagen plaats en zo zijn er nog tal van evenementen in Kampen. Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten.

TIP! Bekijk alle evenementen in onze evenementen agenda

Hier staan naast de grote evenementen in Kampen ook kleine, interessante gebeurtenissen vermeld al dan niet in Kampen.

Evenementen agenda

Tank S Rally KampenTank S Rally | maart

Deze spectaculaire autorally, de zogeheten Tank S Rally, bestaat uit klassementsritten die worden gereden in verschillende delen van de gemeente Kampen.

www.tanksrally.nl

 

 

 

 

Sail KampenSail Kampen | 18 – 21 april (DIT JAAR NIET)

Het grootste paasevenement van Nederland wat om het jaar plaats vindt. Dit maritieme evenement is de laatste edities flink uitgebreid. Het evenement wordt op vrijdagavond geopend met een vlootschouw, begeleid door muziekkorpsen, met afsluitend vuurwerk. Op alle dagen zijn er doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken, levende standbeelden op het evenemententerrein en de Muziekboot in de IJssel. Er staat een Sail-markt, er zijn rondvaarten, het publiek kan schepen bezichtigen, en de Koninklijke marine verzorgt Vloot- en Roadshows. Op tweede Paasdag wordt het evenement in Kampen afgesloten met vuurwerk op de IJssel.

www.sailkampen.nl

  

Lampionoptocht KampenLampionentocht | 25 april

De lampionoptocht in Kampen is een uniek evenement en al jarenlang de traditie op de avond vooraf aan Koninginnedag. Elk jaar trekt er een kleurrijke stoet met versierde wagens en muziekkorpsen door de binnenstad van Kampen.

www.kamperoranjevereniging.nl

Koningsdag in Kampen | 27 april

In de binnenstad kunt u terecht voor oud Hollandse spelletjes voor jong en oud. De nieuwe markt is omgetoverd tot oranje feestplein met diverse optredens. In het stadspark vindt het jaarlijkse men marathon plaats en aan de overkant van de brug(IJsselmuiden) vindt u de vrijmarkt. De Koningsdag wordt traditiegetrouw afgesloten op de nieuwe markt met een spectaculaire Taptoe.

www.kamperoranjevereniging.nl

Weg van Kunst | april

Is een jaarlijks terugkerende kunstwandeling in Kampen tijdens het museumweekend langs huizen van verschillende particulieren, waar men 2 dagen kunstwerken exposeert van een bepaalde kunstenaar. Hiermee krijgt men een kijkje achter deuren die normaal voor het publiek gesloten blijven. De desbetreffende kunstenaar is er bij aanwezig. Ook doen verschillende openbare tuinen en gebouwen mee. Zoals het stedelijk museum Kampen. De woningen en musea liggen in de binnenstad van Kampen.

www.wegvankunst.nl

Full Color Festival KampenFull Color Festival | juni

Op de tweede zaterdag in juni vindt in stadspark De Wijde Blik het Full Color Festival plaats. Het jaarlijks terugkerende festival biedt ruimte aan muziek, cultuur, theater, dans en verschillende activiteiten voor jong en oud. Met tientallen kramen op de cultuurmarkt, vier verschillende muziekpodia en een compleet middagprogramma waar kinderen en jongeren kunnen knutselen, sporten en muziek maken, is het Full Color Festival goed voor een dag vol vermaak. Het festival begint om 13:00 uur en gaat door tot 00:00 uur.

www.fullcolorfestivalkampen.nl

Oostwal Botterrace KampenOostwal Botterrace | juni

Kampen is rijk aan tradities, waarvan een aantal nauw verbonden is met het visserijverleden. Een van de tradities is de jaarlijkse Oostwalbotterwedstrijd. De botters die meedoen aan de wedstrijd, komen vrijdag in de loop van de dag aan in Kampen. ’s avonds is de vlootschouw aan het IJsselkade, waar de deelnemers het admiraalschip groeten. Hierna is er in de tent op de Koggewerf een feest.

Kamper UitdagenKamper ui(t)dagen | juli / augustus

In de maanden juli en augustus vinden de jaarlijks terugkerende Kamper ui(t) dagen plaats. Het Koehijsen vormt meteen de feestelijke opening van de 44ste Kamper Ui(t)dagen. Die vier donderdagen staan tussen 10.00 en 17.00 uur in het teken van een zomerse braderie, die jaarlijks tienduizenden bezoekers uit het hele land naar de Kamper binnenstad trekt. De hele Oudestraat staat dan vol kramen met de meest uiteenlopende koopjes – van kleding tot kunst – en de smakelijkste lekkernijen. In de Geerstraat brengen kinderen traditiegetrouw hun koopwaar aan de man op de rommelmarkt. Uiteraard is het ook goed toeven op een van de gezellige terrassen met vrolijke muziek. Ook in de avonduren zijn er op verschillende locaties livemuziek of dj’s in de binnenstad.

Kamper stripspektakel | augustus

Als afsluiting van de Kamperui(t)dagen vindt het Kamper Stripspektakel plaats. Ruim vijftig striptekenaars uit het hele land vertonen hun kunsten aan het publiek. Verder is er tussen de Plantage en het Van Heutszplein een grote stripboekenmarkt en zijn er tal van andere activiteiten.

www.kamper-stripspektakel.nl

Kamper Kade FestivalKamper Kadefestival | augustus

Muzikaal en culinair genieten tijdens het Kamper Kadefestival. Een drijvend podium op de IJssel met muziek van lokale bands, een culinaire markt om je vingers bij af te likken en heel veel gezelligheid!

www.kamperkadefestival.nl

Bokbierdag Kampen | oktober

De Bokbierdag bestaat onder andere uit een bokbiertocht door de historische binnenstad van Kampen onder leiding van een gids. Tijdens de wandeling worden vier bijzondere locaties bezocht waar een proefglas bokbier genuttigd wordt. Op elke locatie een ander bokbier!

www.bokbierdagkampen.nl

Kerst in Oud KampenKerst in Oud Kampen | december

De toch al sfeervolle binnenstad van Kampen verandert medio december weer in een openluchttheater tijdens Kerst in Oud Kampen. Een tweedaags festival dat vorig jaar maar liefst 90.000 bezoekers trok die zich lieten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad. Het Kerstevenement staat trots vermeld in de top 5 Kerstevenementen van Nederland.

www.kerstinoudkampen.nl

Oudjaarsdag in Kampen | 31 december

Oudjaarsdag in Kampen is een belevenis op zich. In de hele stad wordt er traditiegetrouw melkbus geschoten. Ook zijn er in de hele stad vreugdevuren te zien.

Bandjesavonden | diverse data

Bandjesavond vindt plaats bij het ingaan van de zomer of wintertijd. Tijdens deze avond is er in elke kroeg/cafe livemuziek.

www.horecakampen.nl

Welk evenement in Kampen is er tijdens mijn bezoek?

Wilt u weten wat er te doen is in de regio tijdens uw bezoek? Links op onze website ziet u de evenementen agenda staan. Ook kunt u een overzicht van alle evenementen bekijken.

Andere handige links zijn:

www.cultuurinkampen.nl

www.ontdekdeijsseldelta.nl