Uitgaan in Kampen

Uitgaan in Kampen

In Kampen zijn er voldoende mogelijkheden om een avondje lekker op stap te gaan. Hieronder vindt u de mogelijkheden om een filmpje te pakken of een avondje door te zakken. Wij brengen u gratis van onze Bed en Breakfast naar het centrum van Kampen.

 

Bioscoop Movie Unlimited KampenBioscoop Movie Unlimited

Gezellige, luxe servicebioscoop in Kampen met een breed filmaanbod voor jong en oud. Alle topfilms van dit moment zijn hier te zien. En bezoek deze bioscoop ook eens tijdens een van de speciale Ladies only of Girlzzz night avonden. Ook kinderen worden in deze bioscoop niet vergeten met kinderfilms en voor de allerkleinsten speciale Peuter & kleuter films.

www.movieunlimitedbioscopen.nl

 

 

 

Filmhuis Kampen

In het filmhuis van Kampen worden kleinere films met een artistiek karakter getoond en die je zetten tot nadenken.

www.filmhuiskampen.nl

 

Stadsgehoorzaal KampenStadsgehoorzaal

De Stadsgehoorzaal is een stadsschouwburg in Kampen en het belangrijkste toneelpodium van de stad. In de theatergangen van de Stadsgehoorzaal hangen steeds wisselende exposities die zijn te bezichtigen. n de twee zalen van de Stadsgehoorzaal (de schouwburgzaal met 460 stoelen en het Vestzaktheater met 106 plaatsen) zijn jaarlijks ruim 120 professionele voorstellingen te zien op alle terreinen van de podiumkunsten zoals cabaret, dans, kinder- en familietheater, musical, opera/operette en muziek (van klassiek tot wereldmuziek en van jazz tot populair).

www.stadsgehoorzaalkampen.nl

 

Music Club KampenMusic Club Kampen

De Kampen Music Club biedt plaats aan 1.500 bezoekers en hier worden regelmatig concerten gegeven van allerlei artiesten zoals bijvoorbeeld Ilse de Lange. Ook is er iedere begin van de maand een jaren 80/90 avond. De Kampen Music Club is de publiekstrekker van De IJsseldelta.

www.musicclubkampen.nl

t Ukien KampenCultureel poppodium ’t Ukien

’t Ukien (Kampers voor het hoekje) is een non-profit cultureel podium in Kampen. Het podium heeft een capaciteit van 500 bezoekers en beschikt over twee zalen: een café en een concertzaal. ’t Ukien geeft beginnende bands de mogelijkheid om groot te worden. ’t Ukien is zowel doordeweeks als in het weekend geopend. In het weekend is er ruimte voor concerten, dansfeesten en andere culturele activiteiten. Doordeweeks is ’t Ukien voornamelijk geopend voor jongeren met onder andere quizavonden, eetcafés en muzikantencafés.

www.ukien.nl

 

 

Café ’t Kroegje

Café ’t Kroegje is als één van de oudste cafés een begrip in Kampen. Een gezellig huiskamercafé met een gemêleerde klantenkring. Een ieder voelt zich hier thuis. ’t Kroegje is erg actief op cultureel vlak. Regelmatig live-optredens, wisselende exposities van plaatselijke kunstenaars en elke maand de inspirerende plek voor het Literair Café.

Horeca Kampen

Kampen kent diverse horecagelegenheden die het bezoeken waard zijn. Een deel van deze horeca is verenigd in het initiatief Horeca Kampen. Dit initiatief organiseert divere bandjesavonden in Kampen. Op deze bandjesavonden wordt in veel horecagelegenheden live muziek gespeeld.

www.horecakampen.nl

Plantage KampenPlantage Kampen

Tegenwoordig behoort het plein De Plantage tot de meest populaire uitgaansplekken van Kampen. Meerdere horecagelegenheden zijn aan het plein gevestigd. Gedurende de zomermaanden is het plein in gebruik als terras. Ook wordt hier de wekelijkse zaterdagmarkt gehouden.

Ponton KampenCafé ’t Ponton

Een oergezellig, bruin en drijvend café op de IJssel, waar het zowel in de zomer als in de winter prima vertoeven is. Tijdens de zomermaanden is het fantastisch om op het grote terras onder het genot van een verfrissing en versnapering de grote vrachtschepen te bewonderen, die langszij varen. Al schommelend en deinend op de golven, lekker rozig van het zonnetje met een biertje in je hand, is het ultiem ontspannen. In de wintermaanden biedt het café ouderwetse gezelligheid met een altijd brandende houtkachel.

www.cafeponton.nl

Evenementen in Kampen

Bekijk ook de evenementen in Kampen. Hier staan festivals vermeld zoals het Full Color Festival en het Kamper Kade Festival.